Lichaamsgerichte therapie Rotterdam

Heb jij in je leven heftige situaties meegemaakt die hun sporen bij jou hebben achtergelaten? Merk je dat je in het dagelijks leven wordt belemmerd door de invloed die het heeft op jouw lichaam en geest? Soms is alleen praten over deze gebeurtenissen niet voldoende om dit achter je te laten en zonder klachten je leven te leiden. Bij lichaamsgerichte therapie Rotterdam gaan we aan de slag om jou niet alleen te laten praten, maar ook te laten ervaren en voelen. Zo komen we tot de verbinding tussen jouw lichaam en geest. Dit is nodig, want fysiek en mentaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Benieuwd wat ik jou kan bieden?

Kom uit je hoofd en in je lijf

Nare herinneringen en de bijbehorende pijnlijke emoties zetten zich in je brein vast. Het kan zelfs zo zijn dat jij zelf geen actieve herinneringen hebt aan een voorval, terwijl het wel degelijk invloed heeft op jouw gesteldheid. De manier waarop jij je beweegt, de houding die je aanneemt en spanningen die je ervaart, zonder te begrijpen hoe ze zijn ontstaan. Wij mensen handelen vaak volgens verwachtingen van anderen. Dit doe je dus vanuit je hoofd. Je hebt jezelf ervan overtuigd dat je moet voldoen aan de verplichtingen van een ander. Wat jij hierbij voelt, laat je dan niet toe. Zie het als een masker dat je opzet als je naar buiten gaat. Eenmaal binnen merk je dat hoe jij je bij anderen gedraagt, niet is wie jij bent en wie jij wilt zijn. Zaak om uit je hoofd te komen en in je lijf te gaan zitten. Voelen en ervaren wat je lichaam je op dit moment vertelt, is een goede manier om meer lichaamsgericht te leven en dus meer jezelf te laten zien.

Voordelen van lichaamsgerichte therapie

Goed weten wie jij bent is de sleutel tot inzicht. Door je bewust te zijn van wie je bent, groeit je draagkracht. Hierdoor weet jij het hoofd te bieden aan problemen en heb je de kracht gevonden om emoties onder controle te houden. Op het moment dat je tot de kern van je probleem komt, is het mogelijk om positieve ervaringen op te doen. Dit biedt jou de kans om helemaal in contact met jezelf te zijn en veranderingen aan te brengen. Voor het zover is, moeten we via lichaamsgerichte therapie Rotterdam eerst aan de slag.

Wanneer lichaamsgerichte therapie Rotterdam?

Neem contact met mij op als jouw leven wordt gekenmerkt door:

  • Vermoeidheid of slapeloosheid
  • Ziektes en andere ongemakken
  • Allerlei pijnklachten
  • Overweldigende emoties

Jouw lichaam kent de reden voor deze problemen. Laten we samen aan de slag gaan om ze het hoofd te bieden en jouw bewustwording te vergroten. Hierdoor maak je een groei door en leer jij het verband te leggen tussen je gevoel en de fysieke kenmerken die dit met zich meebrengt. Weten waarom je lijf op een bepaalde manier reageert, biedt houvast en zekerheid.

Contact opnemen
Wil jij de manier waarop je in het leven staat ook veranderen met lichaamsgerichte therapie Rotterdam? Neem dan contact met mij op. Ik help graag met het ontdekken van gevoelens die jouw leven op een positieve manier beïnvloeden.