Lichaamsgerichte therapie Den Haag

Ieder mens maakt in het leven weleens iets mee dat heftig en confronterend is. Merk jij bij jezelf dat je nog steeds lijdt onder een voorval dat al langere tijd geleden is? Praten over wat je overkomen is, is niet voor iedereen even eenvoudig. Daarbij komt dat het voeren van gesprekken niet altijd voldoende is om de gebeurtenis die jou beperkt in je doen en laten, te verwerken. Er zijn ook situaties denkbaar waarbij jij niet eens bewust in de gaten hebt welk voorval ervoor heeft gezorgd dat jij nu met klachten te kampen hebt. Bij lichaamsgerichte therapie Den Haag gaan we actief aan de slag om jouw leven weer in goede banen te leiden. Hiervoor is het goed dat je weet dat je mentale en fysieke toestand invloed hebben op elkaar.

Voel je lijf en wat het je vertelt

Bij een trauma of heftige gebeurtenis wordt dit in je hersenen opgeslagen en dus vastgezet. De heftigheid van de situatie vraagt dan om een therapie die gericht is op jouw lichaam om jou bewust te laten worden van wat er in je lijf gebeurt naar aanleiding van de intense gebeurtenis. Ben je gewend om te voldoen aan wat anderen van jou verwachten, dan komt dit vanuit je hoofd. Dit ombuigen naar je lijf vraagt om een therapeut die weet wat jij nodig hebt om je gevoelens toe te laten. In veel gevallen betekent dit dat jij je spreekwoordelijke masker moet afzetten en dat kan best een uitdaging zijn. Bij lichaamsgerichte therapie Den Haag help ik jou bij dit proces. Ik zorg dat jij leert voelen en ervaren in plaats van alleen maar te denken. Dit doe ik op een manier die past bij wie jij bent. Voel je veilig in mijn praktijk en ga de therapie met vertrouwen in.

Voordelen van lichaamsgerichte therapie

Gesprekken hebben over wat er is gebeurd, kan fijn zijn en je direct wat lucht en energie geven. De extra hulp die je krijgt bij lichaamsgerichte therapie geeft jou daarnaast ook inzicht. Dit heb je nodig om te leren voelen wie jij in de kern bent. Als je met behulp van lichaamsgerichte therapie Den Haag helemaal met jezelf in contact bent, heb je de teugels in handen en bepaal je zelf welke veranderingen je in je leven wilt aanbrengen. Hoe je dat bereikt, vertel ik je graag bij onze kennismaking.

Wanneer met lichaamsgerichte therapie Den Haag starten?

Kom met mij in contact als jouw leven in het teken staat van:

  • Onverklaarbare pijnklachten
  • Ongemak en ziekte
  • Slaapproblemen
  • aanhoudende vermoeidheid
  • Hevige emoties

Jouw lijf weet feilloos wat de reden is voor de klachten die jij hebt. Nu is het zaak om jou hier bewust van te laten worden en je dit ook echt te laten voelen. Ik leer je hoe je het verband legt tussen de lichamelijke signalen en jouw gevoel. Zo ga je groeien en beter begrijpen wat er is gebeurd en hoe dit heeft geleid tot de situatie waar jij nu in zit. Met de hierdoor gecreƫerde zekerheid en houvast heb jij dan weer controle over wat er in jouw leven gebeurt en hoe je daarmee omgaat.

Neem contact op
Wil jij hulp en ondersteuning via lichaamsgerichte therapie Den Haag? Kom dan met mij in contact. Samen bepalen we hoe we jouw leven op een positieve manier kunnen veranderen en jouw lichaam en geest meer in balans brengen.